Меню
Затваряне на менюто
Затвори



ID. Buzz с дълго междуосие и система за двойно предаване при топмодела GTX



ID. Buzz с дълго междуосие и система за двойно предаване при топмодела GTX

  •  Нова версия на ID. Buzz Pro2 с дълго междуосие - големият ID. Buzz използва акумулаторна батерия с увеличен до 86 кВтч капацитет1, предлага място за до седем души и автономен пробег до 487 километра

  • ID. Buzz Pro с нова, по-ефективна система за задвижване - всички варианти на ID. Buzz Pro използват нов електродвигател с мощност 210 кВт (286 к.с.)

  • Новият ID. Buzz GTX3/4 с мощност 250 кВт (340 к.с.) е най-мощният вариант в славната история на Bulli - моделът ще се предлага с електрическа система за двойно предаване, възможност за избор на акумулаторна батерия с два капацитета и два размера на междуосието

  • Мощна тяга при GTX версията - максималният прикачен товар на версията с двойно предаване достига 1800 килограма и прави ID. Buzz GTX отличен електрически влекач за каравани, лодки и ремаркета за коне

Хановер, юли 2024 година . Емблематичният със своя дизайн и невероятно практичен със своята всестранна приложимост ID. Buzz бързо се превърна в наистина уникален в световен мащаб електромобил . Сега Volkswagen Лекотоварни автомобили продължава да развива електрическия наследник на легендарния Bulli като разширява и обновява моделната гама. Последното попълнение е ID. Buzz Pro2 с дълго междуосие, нова акумулаторна батерия с капацитет 86 кВт1 и ново, високоефективно електрическо задвижване с мощност 210 кВт (286 к.с.). Версията с дълго междуосие на ID. Buzz Pro предлага максимална ефективност и огромно вътрешно пространство с място за до седем души на борда, велосипеди и дъски за сърф. Най-мощният топмодел в гамата се е версията ID. Buzz GTX3/4, чиято мощност от 250 кВт (340 к.с.) е залог за най-впечатляващите динамични показатели в историята на Bulli. Моделът с включена в серийното оборудване система за двойно предаване се отличава с ненадмината в класа динамика и възможност за теглене на тежки прикачни товари. ID. Buzz GTX може да бъде конфигуриран във варианти с нормално и дълго междуосие.

Увеличен автономен пробег и по-кратък престой при използване на правотокови бързозарядни станции. Благодарение на включената в стандартното оборудване акумулаторна батерия с капацитет от 86 кВтч, максималният пробег (WLTP) с едно зареждане на новия ID. Buzz Pro с дълго междуосие вече достига между 453 до 487 километра в зависимост от нивото на оборудване. При версията ID. Buzz Pro с нормално междуосие и акумулаторна батерия с капацитет 79 кВтч автономният пробег се движи между 423 и 461 километра. Съответните стойности на автономния пробег в условията на WLTP при ID. Buzz GTX все още не са налице, тъй като в момента тече процедурата по хомологацията на модела. Всички версии на ID. Buzz с капацитет на акумулаторната батерия 79 кВтч могат да използват правотокови (DC) станции за бързо зареждане с максимална зарядна мощност до 185 кВт6 (170 кВт досега), а при версиите с капацитет 86 кВт максималната мощност може да достигне дори 200 кВт7. При използване на максималната зарядна мощност, акумулаторната батерия с капацитет 79 кВт може да се зареди от 10 до 80% в рамките на по-малко от 30 минути. При батерията с капацитет 86 кВт това време също е под 30 минути благодарение на възможността за използване на по-висока зарядна мощност.

Електрическо задвижване и огромно вътрешно пространство. Новите версии на ID. Buzz с дълго междуосие (Long Wheel Base или накратко LWB) в размер на 3239 мм достигат обща дължина на каросерията от 4962 милиметра. В сравнение със междуосието в размер на 2 989 мм при версиите с нормално междуосие (Normal Wheel Base или NWB), увеличението е 250 милиметра. Тази допълнителна дължина осигурява достатъчно вътрешен простор за до седем места7 по схемата 2/3/2 - две отпред, три на втория и две на третия ред седалки, за още по-голямо багажно пространство и за инсталиране на новата акумулаторна батерия с капацитет 86 кВтч. Версията на ID. Buzz с нормално междуосие, която досега се предлагаше само в 5-местен (2/3) вариант, вече може да се конфигурира и в 6-местен със схема на местата 2/2/2.

Усъвършенстван софтуер и хардуер.

Всички нови варианти в моделната гама на ID. Buzz са преминали през процес на основно обновление и актуализация на хардуера и софтуера. Новост при всички варианти е включеното в стандартното оборудване напълно ново поколение инфотейнмънт системи с интуитивно управление и бързина на реакциите на системата. Сензорният екран вече е с размер 12,9 вместо 12,0 инча (33 вместо 30 сантиметра диагонал). Новост е и вече осветената сензорна лента с плъзгачи за по-удобно регулиране на температурата и силата на звука. Новият гласов асистент IDA7 дава възможност не само за лесно управление на многобройни функции на автомобила с естествени фрази, но и за търсене на разнообразна информация, за задаване на въпроси и получаване на нови знания по време на път благодарение на онлайн връзката с бази данни като Wikipedia например. Изключителна новост при гласовия асистент IDA е и интеграцията на функцията "ChatGPT" с AI (изкуствен интелект).

Богато серийно оборудване.

Стандартното оборудване на всички ID. Buzz Pro варианти включва две странични плъзгащи се врати, предни и задни светлини с LED технология, мултифункционална камера, мултифункционален волан, система за предупреждение при неволно напускане на лентата Lane Assist, система за аварийно спиране Front Assist, система Car2X, система за контрол на скоростта на движение, функция за разпознаване на пътни знаци, асистент при паркиране, инфотейнмънт система Ready 2 Discover, функция за смартфон интеграция App-Connect (вкл. безжична App-Connect Wireless) за Apple CarPlay и Android Auto, интерфейс за свързване на мобилен телефон, автоматична климатична инсталация и система за достъп и стартиране без ключ Keyless Start.

Индивидуално GTX оборудване.

Новият ID. Buzz GTX се различава от ID. Buzz Pro както визуално, така и по отношение на оборудването. Особено силно впечатление прави индивидуалното оформление на предната част на каросерията на GTX с елементи в блестящо черно. Стандартното оборудване на ID. Buzz GTX включва също 20-цоловите алуминиеви колела в дизайн "Solna", съчетано със стандартно: спортно окачване и матрична система IQ.LIGHT на предните LED светлини. Изключително предложение при ID. Buzz GTX е новото червено лаково покритие в цвят "Cherry Red". Интериорът на GTX също се отличава с индивидуални нотки като версиите GTX са единствените в гамата, при които арматурното табло е издържано в черно. Освен това седалките се открояват със специфичния за GTX спортен стил с червени декоративни шевове, а мултифункционалният волан е украсен с емблемата на GTX.

Новият ID. Buzz Pro скоро ще може да се поръчва и в България, а стартът на поръчките при ID. Buzz GTX ще бъде даден в края на лятото.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип